OGLASILA SE ALEKSANDRA PANDUREVIĆ: Poziva Tegeltiju da pokrene smjenu ministrice Turković ili da PODNESE OSTAVKU

Ukoliko to nije u stanju i ne smije, dodaje Pandurevićeva, onda treba da prizna da je Turkovićeva njegov šef, da ona vodi Vijeće ministara.

  • Politika

  • 14. Dec. 2020  14. Dec. 2020

  • 20

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija konačno bi trebalo da povuče konkretne poteze zbog skandalozne i neprihvatljive izjave ministrice vanjskih poslova Bisere Turković, umjesto što je skrušeno moli da se izvini.

Smatra ovo funkcionerka SDS-a Aleksandra Pandurević.

Ukoliko to nije u stanju i ne smije, dodaje Pandurevićeva, onda treba da prizna da je Turkovićeva njegov šef, da ona vodi Vijeće ministara, i da pokupi posljednje mrvice dostojanstva i podnese ostavku, jer nije u stanju ni da radi svoj posao ni da zaštiti interese onih koje predstavlja.

– Izjava ministarke Turković u kojoj zagovara nestanak Republike Srpske, a predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika poredi s Hitlerom, za svaku je osudu, potpuno je zlonamjerna i neprihvatljiva, i takva izjava traži konkretnu reakciju njenog nadređenog, a to je predsjedavajući Tegeltija, koji za sada samo pokazuje nemoć i nesposobnost. Umjesto što lamentira zbog izjave, treba da djeluje i povuče konkretne poteze, jer i to mu je posao – kaže Pandurevićeva.

Kaže da se plaši da Tegeltija „ne vlada ni situacijom ni Vijećem ministara" i da je "slučaj Turković" samo ogolio pravo stanje stvari.

– Činjenica da je Vijeće ministara do sada održalo samo 21 sjednicu, a trebalo bi da ih je imalo bar duplo više, da su u parlament poslali svega tri zakona, i to starog saziva Vijeća ministara, i da su odavno istekli rokovi za usvajanje budžeta za 2021., jasno govori da Tegeltija zaslužuje jedinicu za svoj rad – naglašava Pandurevićeva.

Zakonska obaveza Vijeća ministara, prema njenim riječima, bila je da do 15. oktobra predloži Predsjedništvu BiH nacrt budžeta za 2021, što još nije učinjeno, piše "Srpskainfo".

– Dok je u entitetskim budžetima promaja, dok je 30.000 ljudi ostalo bez posla, a privreda više ne može da se nosi sa posljedicama pandemije, predsjedavajući Tegeltija u budžetu čuva desetine miliona KM namijenjenih saniranju ekonomskih posljedica pandemije Covida. Uzeo je novac od građana, privrede, entiteta, da im, kao, pomogne i sada taj novac leži neiskorišćen, dok se entiteti zadužuju. Teško onima koji čekaju Tegeltijinu pomoć i zaštitu – konstatuje Aleksandra Pandurević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...