OPET UHVAĆEN U LAŽI: Princ Andrew ponovo sramoti britansku kraljevsku porodicu na nezamisliv način

Opsežna istraga "Daily Maila" otkrila je detalje iz dosad neobjavljenog prinčevog itinerara prema kojem je već prvi dan imao neuobičajenu prazninu u inače zgusnutom rasporedu.

  • Show

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 0

Na britansku kraljevsku porodicu ponovno je bačena ljaga zbog pedofilskog skandala princa Andrewa (60), koji je, sudeći prema detaljnom istraživanju britanskog "Daily Maila", uhvaćen u laži. Mediji su pobili njegov alibi da u proljeće 2001. nije upoznao, a kamoli stupio u intimne odnose s tada maloljetnom Virginijom Roberts - s kojom ga je spojio američki finansijer Jeffrey Epstein, osuđeni seksualni prijestupnik - i razotkrili vojvodu od Yorka kao notornog lažljivca.

Naime, prošlog novembra, u ekskluzivnom intervjuu za BBC, srednji sin britanske kraljice Elizabete II izričito je tvrdio da je 10. marta 2001., kad Virginia Roberts upire u njega prstom zbog prvog od sveukupno tri seksualna odnosa na koji je bila prisiljena pristati kao tobožnja maserka i "vlasništvo" Jeffreyja Epsteina, a odigrao se u Londonu, proveo s tada 13-godišnjom kćerkom Beatrice. Tvrdi kako je to popodne imao dogovoren termin za manikuru u svojoj rezidenciji, a večer je proveo vozeći mlađu kćer u restoran brze hrane "Pizza Express" u Wokingu, Surrey, na rođendansku zabavu.

Uporno se držao te priče mada postoji fotografija na kojoj grli Virginiju Roberts, a s njima je i Ghislaine Maxwell, prijateljica Jeffreyja Epsteina, čiji je zadatak bio pronalaziti milioneru mlade djevojke. Sporna fotografija snimljena je u Ghislaineinoj kući u Londonu isti dan kad je, navodno, bio na manikuri i vozio kćer. Problem je u tome što se njegova kći "apsolutno ne sjeća" rođendanske zabave ni "Pizza Expressa", a prinčevo osoblje, koje se tada brinulo o njemu, ne sjeća se njegovog kretanja tog dana.

Ali, najgore tek slijedi. Detalji koji su nedavno isplivali u britanskim medijima, pokazuju da je vojvoda od Yorka trodnevno službeno putovanje u New York u aprilu 2001., na račun poreznih obveznika - iskoristio za posjetu njujorškoj rezidenciji Jeffreyja Epsteina, gdje je, navodno, opet spavao s Virginijom Roberts. Odsjeo je u Epsteinovom velebnom domu na Manhattanu, vrijednom 60 miliona funti posljednje večeri posjete, a prethodne dvije boravio je u rezidenciji generalnog britanskog konzula  "kako bi uštedio novac poreznih obveznika". Opsežna istraga "Daily Maila" otkrila je detalje iz dosad neobjavljenog prinčevog itinerara, prema kojem je već prvi dan imao neuobičajenu prazninu u inače zgusnutom rasporedu. Njegov avion sletio je 9. aprila u 13.45 sati u zračnu luku JFK nakon čega je uzeo nekoliko "privatnih sati".

Ponovno je viđen tek u 18.45 sati, kada je imao zakazanu protokolarnu večeru. Princ za sada nije objasnio što je tada radio iako je to dužan učiniti, jer su put platili britanski porezni obveznici. Ni njegova dva tjelohranitelja Scotland Yarda (čije su dnevnice, također, platili Britanci) niti njegov komornik nisu u stanju pružiti mu alibi za taj dio rasporeda.

Misterij "privatnih sati" želi raspetljati i američko pravosuđe, koje provodi istragu o slučaju Epstein, odnosno žele razjasniti ko je upetljan u pedofilsku aferu. Ključna svjedokinja Ghislaine Maxwell u međuvremenu je uhapšena te joj prijeti dugogodišnja zatvorska kazna zbog više krivičnih stavki, među njima su i povođenje te zlostavljanja maloljetnica, a suđenje joj je zakazano za juni iduće godine. Koliko je poznato, spremno sarađuje s istražiteljima, a krug istrage sve više se steže i oko osramoćenog princa. Službeno se vodi kao svjedok koji bi svojim saznanjima mogao pomoći istrazi, ali budući da britanski mediji najavljuju nova otkrića povezana sa posrnulim princem, možda će se taj status promijeniti. Bila bi to katastrofa bez presedana u novijoj historiji europskih monarhija, čime bi nanio nesagledivu štetu i svojoj porodici i ugledu svoje zemlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...