KRAJ PRIČE KOJA JE ODJEKNULA BALKANOM: Počinje zasjedanje VSTV-a, Milan Tegeltija podnosi ostavku

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) zakazalo je za danas i sutra dvodnevnu sjednicu na kojoj bi predsjednik Milan Tegeltija trebao zvanično podnijeti ostavku.

  • Društvo

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 0

Tegeltija će se članovima Vijeća obratiti na samom početku sjednice. Odluku o ostavci saopćio je prošlog četvrtka, kada je naveo da će dati ostavku i na sve druge funkcije koje obavlja u pravosudnim institucijama, jer ga institucije BiH nisu zaštitile.

U dužem govoru, Tegeltija je rekao kako je sigurnost njega i njegove porodice ugrožena, a da napadi na njega kao predsjednika VSTV-a traju još prije nego što je imenovan na ovu funkciju. Za napade je okrivio SDA i ljude, organizacije, udruženja i medije bliske ovoj stranci.

Prema prijedlogu dnevnog reda, na sjednici VSTV-a trebalo bi pristupiti izboru na upražnjene pozicije u Predsjedništvu VSTV-a BiH.

U fokusu sjednice bit će i zaključci Privremene istražne komisije u vezi s Izvještajem OSCE-a o odgovoru pravosuđa na korupciju, kao i razmatranje zaključaka relevantnih stalnih komisija VSTV-a BiH u vezi s Izvještajem sutkinje Joanne Korner pod nazivom “Unapređenje procesuiranja predmeta ratnih zločina na državnom nivou u Bosni i Hercegovini” te izmjene i dopune Uputstva za izradu planova za rješavanje predmeta ratnih zločina u tužilaštvima u BiH.

Sjednica počinje u devet sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...