„ŽAO MI JE…“: Raiola priznao da je u karijeri Zlatana Ibrahimovića napravio veliku grešku

Najpoznatiji agent na svijetu Mino Raiola priznao je da posebno žali zbog jedne odluke koju je donio u karijeri Zlatana Ibrahimovića.

  • Sport

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 0

Raiola vodi Ibrahimovića skoro od njegovog samog početka karijere i, zahvaljujući njemu, itekako se proslavio u svijetu fudbala. Postao je jedan od najpoznatijih menadžera u svijetu, a danas zastupa neke od najboljih fudbalera.

Međutim, jasno je da je najviše vezan s Ibrahimovićem, s kojim ima bratski odnos, jer su prošli sve i svašta u prethodnih dvadesetak godina. Ipak, čak se da se i Raioli desiti da donese neku pogrešnu procjenu.

On je, naime, priznao da danas žali što je prije nekoliko godina odveo Ibrahimovića u MLS i da ga je trebao nagovoriti da ostane u Evropi, jer je ove godine pokazao da i dalje može igrati na vrhunskom nivou.

"Vidio sam veliki broj igrača koji se umore u godinama u kojima je sada Zlatan. Tada mi bude žao što oni nastavljaju karijeru umjesto da idu u penziju. Ipak, kod njega nikad nisam vidio takav umor. On lagano može da odigra još barem pet sezona", kaže Raiola i nastavlja.

"Najviše u svojoj karijeri žalim što sam ga odveo u MLS. To je za njega bilo gubljenje vremena. Žao mi je što u Evropi nije proveo te dvije sezone, jer je sad pokazao da je nevjerovatan igrač. I u budućnosti će sigurno imati važne uloge, možda postane predsjednik UEFA-e i konačno promijeni neke stvari u fudbalu."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...