"SVIMA JE JASNO DA GOSPODIN LAVROV IMA ISPLANIRANE POTEZE KOJI ŠALJU PORUKU...": Željko Komšić u obraćanju naciji otkrio razloge odbijanja sastanka sa ministrom vanjskih poslova Rusije

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić saopćio je razloge zbog kojih je odbio susret sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

  • Politika

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 15

- Mislim da mogu govoriti i u ime gospodina Džaferovića u ovom slučaju. Naime, svima je jasno da Lavrov ima isplanirane poteze koji šalju poruku. Nedostatak državne zastave na jučerašnjem sastanku s Dodikom nije greška protokola, riječ je o čovjeku koji je savršeno informisan o svemu. To doživljavamo kao vrstu nipodaštavanja naše zemlje, pokazao je nepoštivanje Ustava i državnog sistema. Očekujem da svi oni koji govore i predstavljaju Rusku Federaciju, poštuju odluke institucija BiH. Da stvar bude gora, sinoć je na društvenim mrežama objavljen stav glasnogovornice gospodina Lavrova, koji jeste jedna vrsta prijetnje. Možda izrečena diplomatskim rječnikom, ali jeste prijetnja", kazao je Komšić.

U vrijeme obraćanja Džaferovića i Komšića predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ugostio je sam i danas u Sarajevu, u Predsjedništvu BiH, ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...