RUSKO MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA NAPRAVILO GREŠKU: Evo šta su objavili o sastanku u Predsjedništvu BiH

Zbunilo se rusko Ministarstvo...

  • Mini market

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 0

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je "malo zbunjeno" jutrošnjom situacijom u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, kada su članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili prisustvovati sastanku s ruskim šefom diplomatije Sergejem Lovrovom.

Dvojica članova Predsjedništva BiH odbila su prisustvovati sastanku sa Lavrovom zbog njegovih jučerašnjih izjava i stavova u vezi s BiH, njenom vanjskom politikom, unutrašnjim odnosima… Lavrov je pokazao nepoštivanje institucija, ustavnog sistema i države BiH, kazali su jutros, između ostalog, novinarima.

alt

Na zvaničnom Twitter nalogu Ministarstva vanjskih poslova Rusije objavljeno je:

- Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sastao se s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Dakle, u množini. Međutim, istovremeno, u tom je tvitu objavljena i fotografija Lavrova koji sjedi samo s Dodikom i saradnicima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...