LAVROV DOPUTOVAO U POSJETU SRBIJI: Sastaje se s Vučićem, pročitat će mu Putinovo pismo i...

Ministar vanjskih poslova Rusije u Srbiju dolazi poslije posjete Bosni i Hercegovini.

  • Regija

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 1

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je danas u posjetu Srbiji, a na Aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ga je šef diplomatije Srbije Nikola Selaković.

Lavrov će sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvati ceremoniji paljenja vječne vatre i polaganju vijenaca na Spomenik vječna vatra, a potom će obići Hram Svetog Save, gdje će, kako je najavljeno, položiti cvijeće preminulom patrijarhu Irineju i pročitati pismo predsjednika Rusije Vladimira Putina, javlja AA.

Ministar vanjskih poslova Rusije u Srbiju dolazi poslije posjete Bosni i Hercegovini. Jutros se u Sarajevu s njim sastao samo predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, dok su članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili susret, jer tokom jučerašnjeg sastanka s Dodikom u Istočnom Sarajevu nije bilo zastave BiH, već samo bh. entiteta Republike Srpske i zastava Ruske Federacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...