JOSIP BRKIĆ SE NE SLAŽE SA STRANAČKIM ŠEFOM: "To je očito izbor gospodina Komšića i gospodina Džaferovića"

Posjetu Sergeja Lavrova i susret sa ministricom vanjskih poslova Biserom Turković za N1 je komentarisao njen zamjenik Josip Brkić, član HDZ-a.

  • Mini market

  • 15. Dec. 2020  16. Dec. 2020

  • 2

Na pitanje kako komentariše potez članova državnog Predsjedništva Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koji su odbili susret s ruskim ministrom vanjskih poslova, Brkić je rekao da bi on postupio drugačije.

''To je očito izbor gospodina Komšića i gospodina Džaferovića, ja bih postupio drugačije. Ukoliko bi postojala zamjerka gostu kojeg smo mi kao država pozvali, onda bih u razgovoru rekao kako postoji nešto što mi smeta i mislim da se tako treba voditi razgovor. Mislim da to nije trebalo raditi putem medija, ne mislim da je u međunarodnim odnosima BiH zapamćen ovakav događaj - da na pripremljeni sastanak dva člana Predsjedništva ne dođu, a sastanak se ipak održao'', istaknuo je on.

Govoreći o protokolu za sastanak koji je trebao biti održan prošlog mjeseca kada je dolazak Lavrova odgođen, Brkić je kazao kako Predsjedništvo radi protokole za sastanke članova ove institucije.

''Taj dio protokola radilo je Predsjedništvo kao što i sve susrete članova Predsjedništva radi, ministrica u pravilu ne dočekuje istu razinu diplomatskog zvanja, to uvijek dočekuju i šefovi protokola i pomoćnici za biletaralnu suradnju. Konkretnih detalja za ono što je bilo planirano u listopadu se ne sjećam. Sve susrete ministara dogovara protokol Ministarstva vanjskih poslova. Dva člana Predsjedništva su odbila sudjelovati u sastanku'', rekao Brkić.

Podsjećamo, večeras je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, rekao da Džaferović i Komšić djeluju prema uputama predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...