LUDNICA U ENGLESKOJ: Pogledajte zbog čega se Guardiola hvatao za glavu, a Slaven Bilić skakao od sreće (VIDEO)

Nogometaši Manchester Cityja su u 13. kolu Premiershipa osvojili samo bod protiv pretposljednjeg WBA (1:1).

  • Sport

  • 16. Dec. 2020  16. Dec. 2020

  • 0

Veliki je favorit bio tim Pepa Guardiole, ali je gostujući sastav uspio da disciplinovanom i organizovanom igrom prema nazad ostane neporažen na jednom od najtežih gostovanja u sezoni.

Prvu veliku šansu na utakmici imali su gosti u osmoj minuti, ali je Karlan Grant slabo šutirao pa je Ederson odbranio. Nakon toga, dominacija Cityja, ali bez konkretne prilike, sve do 30. minute, kada Ilkay Gundogan, na asistenciju Raheema Sterlinga, pogađa za 1:0.

U završnici prvog dijela, Ruben Dias nesretno skreće loptu u vlastiti gol i autogolom donosi WBA izjednačenje. Očekivano, u nastavku potpuna dominacija "Građana".

Golman gostiju Ederson bio je glavna zvijezda utakmice. Njegove nevjerovatne odbrane bacile su u očaj trenera domaćih.

Pogledajte zbog čega je Bilić skakao od sreće, a Guardiola se hvatao za glavu.

U nadoknadi, Gundogan je imao odličnu šansu, ali je to odbranio golman Johnstone, baš kao što je odbranio i veliku šansu koju je imao Gabriel Jesus u posljednjem napadu domaćih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...