AGRESOR NA SARAJEVO DOBIO ULICU U NIŠU: Bio je kapetan Vojske SR Jugoslavije koji je poginuo tokom napada na opkoljeni grad

Ovim činom još jednom je potvrđena agresija Srbije, tj. Savezne republike Jugoslavije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, jer su vlasti u Nišu, praktično, priznale učešće vojnika i oficira Vojske SR Jugoslavije u napadima na Sarajevo i RBiH.

  • Regija

  • 16. Dec. 2020  17. Dec. 2020

  • 1

Prije sedmicu dana Ulica Ledena stena u istoimenom naselju u Nišu u Srbiji, preimenovana je u Ulicu kapetana Dragana Stojkovića Piksija, a novi naziv je zbunio stanovnike jer, kako kažu, mislili su da je greška, pa da je riječ o nekadašnjem fudbaleru FK Radničkog iz Niša i FK Crvene Zvezde.

Objašnjenje Komisije za nazive dijelova ulica je da je ime dobila po pripadniku 63. padobranske brigade Vojske Savezne republike Jugoslavije koji je poginuo 1993. godine u Sarajevu, tokom srpske agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Ovim činom još jednom je potvrđena agresija Srbije, tj Savezne republike Jugoslavije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, jer su vlasti u Nišu praktično priznale učešće vojnika i oficira Vojske SR Jugoslavije u napadima na Sarajevo i RBiH.

Sve dok nisu sami počeli da istražuju na internetu, Nišlijama iz ovog kraja nije bilo jasno zašto ispred imena Dragan Stojković Piksi piše kapetan. Jedna žena koja već 16 godina živi u Ulici Ledena stena, kaže da je naziv promijenjen bez ikakvog objašnjenja, te da su prvo mislili da su dobili ulicu sa imenom jednog od najvećih imena jugoslovenskog fudbala.

Međutim, nekim stanovnicima iz ovog kraja ne smeta što je naziv ulice promijenjen, pa tako jedna baka kaže da joj čak i odgovara. Sa tim je saglasna i komšinica koja je, kako kaže, bila sigurna da nije riječ o fudbaleru.

Sumnju da je riječ o fudbaleru otklanja i objašnjenje koje su Južne vesti dobile od Komisije za nazive dijelova naseljenih mjesta i nazive ulica, a u kojem navode da je riječ o kapetanu koji je poginuo 1993. godine u Sarajevu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...