MAJSTORIJA KAKVA SE RIJETKO VIĐA: Trener Barcelone uveo Pjanića u igru 15 minuta prije kraja, a on napravio potez za pamćenje (VIDEO)

Barcelona je na svom terenu nakon preokreta pobijedila Real Sociedad sa 2:1 u meču 19. kola španske La Lige.

  • Sport

  • 17. Dec. 2020  17. Dec. 2020

  • 0

Katalonci su prvi zaprijetili u desetoj minuti, kada je pokušao Pedri i šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola. Sociedad je do prve šanse stigao u 27. minuti i uspio je povesti sa 1:0.

Nakon prekida, lopta dolazi na desnu stranu do Portua, koji je uposlio Williana Josea, a on bez problema šalje loptu u praznu mrežu za prednost kluba iz San Sebastiana.

Ipak, samo četiri minute kasnije, Barcelona je poravnala na 1:1. Nakon konfuzije u odbrani Sociedada, lopta stiže do Jordija Albe, koji sjajno pogađa svojom slabijom desnom nogom.

U 37. minuti, Katalonci su mogli do preokreta. Messi i Pedri su odlično kombinovali, a lopta dolazi do Braithwaitea, koji izlazi sam ispred golmana, ali očajno šutira.

Ipak, Barca je u 43. minuti došla do potpunog preokreta. Alba je sada asistent, a mrežu Sociedada za 2:1 zatresao je De Jong.

Domaći su u 55. minuti mogli do trećeg gola, ali je nevjerovatno kako je Griezmann uspio da promaši prazan gol. Minutu kasnije ponovo je Francuz u šansi, ali ovaj put golman gostiju brani njegov udarac.

Sociedad je u finišu meča mogao do remija. Isak je natrčao na jednu odbijenu loptu i izašao sam ispred Ter Stegena, ali je golman Barce nevjerovatnom odbranom spasio svoj gol. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i Barca je uspjela da slavi sa 2:1.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić u igru je ušao u 74. minuti, a nekoliko minita kasnije, u 82., Pjanić je napravio potez kakav mogu učiniti samo veliki majstori nogometa.

Pogledajte i sami…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...