PROFESOR ZOVKO NAJAVLJUJE TREĆI ENTITET: “Islamistički predsjednik SDA Bakir Izetbegović u Mostaru ponovno je zaprijetio Hrvatima da će ih Bošnjaci preglasati, vrijeme je da mu se kaže…“

Jure Zovko, profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru, komentirao je najnoviju izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, koji je kazao da će Bošnjaci nakon izbora 2022. godine “razbiti okove” i blokade u domovima naroda.

  • Društvo

  • 17. Dec. 2020  17. Dec. 2020

  • 7

Zovko je kazao da je vrijeme da vlast Republike Hrvatske pošalje Izetbegoviću jasnu poruku sadržaja “Ili će Hrvati biti jednakopravni u Federaciji BiH, il’ je ne će biti”. Njegov status na Facebooku prenosimo u cijelosti: 

“Islamistički predsjednik SDA Bakir Izetbegović na predizbornom skupu u Mostaru ponovno je zaprijetio Hrvatima u BiH da će ih Bošnjaci “preglasati na predsjedničkim izborima 2022.” tj. poručio im da ne će moći kao konstitutivni narod izabrati svoga člana Predsjedništva u BiH. Hrvatska Vlada trebala bi odgovoriti na ovo drsko uskraćivanje elementarnih demokratskih prava Hrvatima kao konstitutivnom narodu u BiH. Vrijeme je da se bahatom Izetbegoviću pošalje jasna poruka: “Ili će Hrvati biti jednakopravni u Federaciji BiH, il’ je neće biti”. Republika Hrvatska kao potpisnica Daytonskog sporazuma obvezana je to učiniti!”, napisao je Zovko na Facebooku.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...