BORAČKE ORGANIZACIJE ARBiH UPOZORAVAJU: "Pokušaji izjednačavanja žrtve i agresora nikada neće proći"

Koordinacija boračkih organizacija ARBiH ističe da su jučer u Tuzli i Sapni pripadnici SIPA-e, ponovo spektakularno, a potpuno nepotrebno, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili sedam pripadnika ARBiH, na čelu sa komandantom 206. viteške brigade Šemsudinom Muminovićem.

  • Društvo

  • 17. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 0

- Ne ulazeći u propisane procedure i postupke kojima se rukovode pripadnici SIPA-e, postavljamo pitanje potrebe za spektakularna hapšenja i privođenja koja su se odigrala. Sasvim smo sigurni da je svaki od sedam privedenih bio spreman odmah po pozivu odazvati se u prostorije SIPA-e. Nismo se krili ni u ratu po brdima nego smo se branili od onih s brda pa se nećemo kriti ni u miru - ističu iz Koordinacije.

Dodaju da je mnogo prije jučerašnjeg događaja Centar za istraživanje rata, tzv. ratnih zločina i traženje nestalih iz manjeg bh. entiteta najavljivao masovno podnošenje prijava protiv pripadnika ARBiH za navodno počinjene ratne zločine.

- Spiskovi koje ovaj centar nerijetko plasira i u javnosti, nisu ništa drugo nego malo skraćeni spisak svih boraca i jedinica ARBiH. Ratna metoda zločinca Mladića razvlačenja pameti je mirnodopski urnek spomenutog Centra. Pripadnici ARBiH su krivi jer su se časno branili i odbranili od agresije. Tužilaštvo BiH, kojem, nažalost, apsolutno ne vjerujemo, pokušava podnošenjem optužnica, ni na čemu zasnovanih, udovoljiti Centru iz entiteta RS, a čiji je cilj promjena karaktera rata. Na svu sreću pa postoji Sud BiH, koji je puno poštenija i profesionalnija institucija od Tužilaštva, tako da očekujemo da Sud BiH ne prihvati optužnice koje nisu potkrijepljene apsolutno nikakvim dokazima - naveli su i dodali:

- Našim uhapšenim saborcima poručujemo da smo, kao i u ratu, tako i danas, uz njih te da ćemo im pomoći da dokažu svoju potpunu nevinost vezano za ono što im se navodno stavlja na teret - navodi se u saopćenju.

Razvlačili sjednicu da zakon ne bude objavljen do 16:00 u Službenim novinama, a pošto se, valjda, objavljuje četvrtkom,...

Posted by Damir Nikšić on Thursday, December 17, 2020

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...