BAKIR IZETBEGOVIĆ ODGOVORIO NA NAJTEŽE PITANJE: Šta će biti sa izlaskom Denisa Zvizdića iz SDA!?

„Od Denisa Zvizdića očekujem da o svim nezadovoljstvima, drugačijim gledanjima, slabostima u SDA prvo razgovara sa mnom ili da to iznese pred organima stranke pa, ako ne postigne ono što mu je cilj, da s kritikama izađe u javnost“, rekao je u pisanom intervjuu za "Nezavisne" Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

  • Politika

  • 17. Dec. 2020  17. Dec. 2020

  • 0

"Suviše je truda i vremena Zvizdić uložio u SDA i rukovodstvo stranke je to uvijek cijenilo", naglasio je Izetbegović u intervjuu za "Nezavisne".

Kako ocjenjujete izborne rezultate SDA na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH?

- SDA je pobijedila u Bosni i Hercegovini, a izgubila u Sarajevu. Sarajevo se, ustvari, s ovim izborima svelo u prosjek kakav odranije imaju kantoni s dominantno bošnjačkim stanovništvom.

Mnogo se posljednjih dana polemiše o istupu Denisa Zvizdića, potpredsjednika SDA. Šta zamjerate Zvizdiću?

- Od Denisa očekujem da o svim nezadovoljstvima, drugačijim gledanjima, slabostima u SDA prvo razgovara sa mnom ili da to iznese pred organima stranke pa, ako ne postigne ono što mu je cilj, da s kritikama izađe u javnost. Nadam se da će ubuduće biti tako, jer javni nastup traži i javni odgovor, a to nije dobro za stranku.

Da li je Zvizdić na pragu izlaska iz SDA, odnosno ako ne ode sam, da li ćete ga Vi razriješiti?

- Ne bih rekao da je Zvizdić na pragu izlaska iz SDA, suviše je truda i vremena uložio u nju, i rukovodstvo SDA je to uvijek cijenilo predlažući Zvizdića na najodgovornije pozicije u državnoj strukturi. Mi nećemo razriješiti niti Zvizdića niti bilo koga u SDA na osnovu javnih nastupa, SDA je demokratska stranka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...