NAJMASOVNIJA POTRAGA IKADA: Više od 50 osoba sedmi dan traga za Samirom Šarčevićem, kada je posljednji put viđen, na sebi je imao...

Na području Sanskog Mosta već sedam dana traje velika potraga za nestalim Samirom Šarčevićem, u kojoj učestvuje više od 50 osoba.

  • Hronika

  • 17. Dec. 2020  17. Dec. 2020

  • 0

U potrazi učestvuju policijski službenici MUP-a USK, članovi Kluba ekstremnih sportova Condor, lovci, članovi porodice i prijatelji te pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo, koji su stigli jučer.

"Po SAR metodama GSSuBiH obavili smo intervju sa porodicom i svjedocima koji su primijetili nestalo lice.
U ovoj potrazi smo zaključili da se nestali udaljio od porodične kuće u Čapljama do susjednog sela Kijevo, gdje su ga primijetila dva svjedoka ove potražne akcije na dan kada je Samir Šarčević nestao, gdje je za taj dan prepješačio od mjesta nestanaka do mjesta viđenja 5,2 kilometra, od kada mu se gubi svaki trag. Nažalost, ova potražna akcija nije dala pomaka u smislu pronalaska nestale osobe, ali uz pomoć kolega instruktora iz GSSuBiH je dala pomaka analitički i taktički, gdje i kako tražiti, na što smo uputili i usmjerili potražne lokalne timove i to sve u cilju pronalaska nestale osobe", kazali su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Građane mole da, ukoliko imaju primjete nestalog, obavijeste policiju.

Samir Šarčević Manko je u trenutku nestanka na sebi imao žutu jaknu fluoroscentne boje, crnu trenerku i kapu iste boje na glavi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...