OPREZ, PREVARANT HARA OVIM BH. GRADOM: Od starijih ljudi "posuđuje" 100 maraka, a zatim nestaje...

Nepoznati muškarac dolazi uglavnom kod građana starije životne dobi.

  • Hronika

  • 17. Dec. 2020  17. Dec. 2020

  • 0

Policijska uprava Prijedor zaprimila je u proteklom periodu više prijava građana da su bili meta nepoznatog prevaranta kojem su dali određeni iznos novca misleći da ga posuđuju i da će im biti vraćen.

Nepoznati muškarac dolazi, naime, uglavnom kod građana starije životne dobi, predstavljajući se kao sin komšije ili porodični poznanik, traži u zajam novac, najčešće do 100 maraka, pod različitim izgovorima i s obećanjem da će novac vratiti sutradan.

Građani lakovjerno pristaju i daju novac kasnije shvatajući da su prevareni.

Policijski službenici PU Prijedor postupaju po zaprimljenim prijavama te preduzimaju sve potrebne mjere i radnje radi utvrđivanja identiteta izvršioca te dokumentovanja i rasvjetljavanja krivičnih djela prevara, piše "Srpskainfo".

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim osobama, a u slučaju da budu mete ovakvih prevarnih radnji, da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili to prijave pozivom na besplatni broj 122.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...