SCENE APOKALIPSE U VODEĆOJ ZEMLJI EU: Mrtvačnice u Njemačkoj pune, tijela umrlih u kontejnerima

Njemačka, hvaljena zbog svog upravljanja u prvom valu pandemije u proljeće, uvela je u srijedu stroge epidemiološke mjere, jer broj zaraženih i mrtvih u drugom valu naglo raste.

  • Svijet

  • 17. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 0

Groblje u njemačkom gradu Hanauu počelo je privremeno smještati tijela umrlih od Covida-19 u metalne kontejnere jer su bolničke mrtvačnice već pune, javlja novinska agencija HINA.

"Na žalost se stanje u Hanauu toliko promijenilo da sada moramo koristiti kontejnere koje smo ovdje preventivno imali od aprila", rekla je Alexandra Kinski, upraviteljica groblja i krematorija u Hanauu, blizu njemačkog finansijskog centra Frankfurta.

Ona je rekla da su dva tijela već smještena u metalni kontejner u kojima ima mjesta za 25 tijela i napomenula da se umrli tamo drže samo kratko vrijeme nakon smrti.

"Ako osoba umre a nema mjesta na klinici, onda tijela dolaze i ostaju ovdje kratko vrijeme dok se preminuli ne prebaci na konačno mjesto, primjerice ovdje na groblju", pojasnila je.

Njemačka, hvaljena zbog svog upravljanja u prvom valu pandemije u proljeće, u srijedu je uvela stroge epidemiološke mjere jer broj zaraženih i mrtvih u drugom valu naglo raste.

S obzirom da je broj slučajeva zaraze Covidom-19 u Njemačkoj prešao 1,4 miliona, a više od 24.000 ljudi je umrlo od te bolesti, vlada sve veća zabrinutost mogu li se bolnice nositi s takvim brojkama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...