NEVJEROVATNE CIFRE: "Forbes" objavio listu najbogatijih sportista svijeta, na prvom mjestu je...

Novca od sponzora nije nedostajalo ni u korona-krizi pa je njegov bankovni konto znatno podebljan.

  • Svijet

  • 18. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 0

Roger Federer, jedan od najboljih tenisera svih vremena, zaradio je u 2020. godini rekordnih 106,3 miliona dolara, objavio je "Forbes".

Švicarac se ove godine nije naigrao, ali je od sponzora zaradio nevjerovatnih 100 miliona dolara. Federer je u 2020. godini odigrao samo Australian Open, potom je imao dvije operacije i otkazao sezonu.

Novca od sponzora nije nedostajalo ni u korona-krizi pa je njegov bankovni konto znatno podebljan.

Drugi na listi je Cristiano Ronaldo, koji je zaradio 105 miliona dolara, od čega je manje od 50 posto od sponzora (45 miliona).

Treći je Lionel Messi sa 104 miliona dolara (32 miliona od sponzora), a dalje slijede: Neymar (fudbal - 95,5 miliona dolara), LeBron James (košarka - 88,2), Stephen Curry (košarka - 74,4), Kevin Durant (košarka - 63,9), Tiger Woods (golf - 62,3), Kirk Cousins (američki fudbal - 60,5), Carson Wentz (američki fudbal - 59,1)...

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...