DA SRCE PUKNE OD TUGE, UMRLI SU DRŽEĆI SE ZA RUKE, NIJE IM BILO SPASA: Nakon 30 godina braka, bračni par preminuo od korone…

Mary (65) i Paul (62) preminuli su u nedjelju nakon dvije sedmice provedene u odjelu intenzivne njege.

  • Hronika

  • 18. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 0

Nakon 30 godina braka, bračni par Mary i Paul Blackwell preminuli su od komplikacija uzrokovanih Covidom-19 držeći se za ruke i u naručju svoje djece.

Mary (65) i Paul (62) preminuli su u nedjelju nakon dvije sedmice provedene u odjelu intenzivne njege i nekoliko dana priključeni na respiratore u bolnici "Harris Methodist", potvrdio je njihov sin Shaun Blackwell za CNN.

Njih dvoje su bili učitelji u američkoj državi Texas, a sin tvrdi da su radili sve do momenta kada su se razboljeli. Porodica je morala donijeti tešku odluku da ih skinu s aparata nakon što su doktori rekli da ne postoje šanse da se oporave.

“Doktori su nam potvrdili da nisu vidjeli znake oporavka te da im stanje postaje sve teže. Došli smo u situaciju u kojoj se više ništa nije moglo poduzeti”, rekao je Shaun Blackwell i dodao: 

“Brat i ja smo zaključili da ih pustimo da presele u miru. Njih dvoje su se držali za ruke te smo ih brat i ja, također, primili za ruke dok su se isključivali s respiratora.”

Povodom njihove smrti je pokrenuta i GoFundme kampanja kako bi se skupile pare i pomoglo porodici Blackwell da podmiri troškove sahrane, javlja N1.

Iza bračnog para je ostalo 20 unučadi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...