I ŠIRINA JE BITNA: Otkriven tip muškarca s kojim žene često dožive orgazam

Orgazam je u snažnoj korelaciji s tim koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje, i s jednim fizičkim atributom - širinom njegovih ramena.

  • Sex i grad

  • 18. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 1

Velik je broj faktora koji utječu na to hoće li žena doživjeti orgazam ili ne - od osjećaja opuštenosti u vlastitom tijelu, ljubavničkih vještina partnera do same veličine njegovog "alata", ali postoje i neki drugi fizički atributi koji mogu predvidjeti hoće li joj se "posrećiti s njim".

Veliko istraživanje, temeljeno na heteroseksualnim ženama koje se nalaze u stabilnim vezama s trajanjem dužim od šest mjeseci, pokazalo je koji se faktori povezuju s većom vjerovatnoćom orgazma sa partnerom.

Od psiholoških, ističu se dva najvažnija - njegovo samopouzdanje i visina prihoda. Psiholozi to objašnjavaju kroz prizmu tzv. alfa muškarca pa žene tako nesvjesno muškarce s većim primanjima od njih samih, ali i visokog samopouzdanja, doživljavaju kao muževne i poželjne.

Osim toga, orgazam je u snažnoj korelaciji s tim koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom - širinom njegovih ramena, prenosi portal 24sata.hr.

Iako zvuči pomalo bizarno, i nije baš tako - objašnjavaju stručnjaci. Naime, širina ramena povezuje se s višim nivoom testosterona i biološkim predodređenostima.

Za one koji nisu rođeni s genetskom predispozicijom za šira ramena, vježbanje je svakako dobra ideja, savjetuju stručnjaci.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...