LAVROV SABRAO UTISKE NAKON POSJETE ZAGREBU: "Detaljno smo diskutovali o BiH. Svi smo ovdje na istoj strani"

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov saopćio je da je tokom sastanka u Hrvatskoj bilo najviše govora o situaciji na Zapadnom Balkanu, pogotovo u Bosni i Hercegovini.

  • Mini market

  • 18. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 4

To je objavljeno na zvaničnom Twitter profilu Ministarstva vanjskih poslova Rusije. 

"Detaljno smo diskutovali o situaciji na Zapadnom Balkanu, pogotovo u BiH. Svi smo ovdje na istoj strani, što znači da je nužno da se striktno pridržavamo Dejtonskog sporazuma u njegovoj potpunosti", kazao je Lavrov. 

Lavrov je u Hrvatskoj boravio prije dva dana.

Podsjetimo, Lavrov je posjetio zemlje regije, a u službenoj posjeti je boravio u Bosni i Hercegovini 14. i 15. decembra, kada se prvi dan susreo sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, a nakon toga i s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Dan nakon toga, trebao je održati sastanak s članovima Predsjedništva BiH, odnosno Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

No, Džaferović i Komšić nisu prisustvovali sastanku, a kao razlog su naveli da je Lavrov postupio diplomatski pogrešno i iskazao nepoštovanje prema BiH tako što je prvo otišao na sastanak u Istočno Sarajevu, gdje nije bila izložena čak ni zastava BiH, te zbog svojih stavova koje je izrekao na konferenciji za medije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...