STOLAC SVE BLIŽE NEUMU: Evo kada ćemo na more savremenom saobraćajnicom... (VIDEO)

Dosad izgrađeni dio s tunelom Žaba donosi posve drugačije iskustvo od dosadašnjih cesta koje su unutrašnjost Hercegovine povezivale s Neumom.

  • Ekonomija

  • 19. Dec. 2020  19. Dec. 2020

  • 0

Naredna godina trebala bi donijeti spajanje jedinog bh. grada na moru s unutrašnošću, ali ovaj put savremenom saobraćajnicom. Gradnja ceste Stolac - Neum bliži se kraju. Trenutno se gradi posljednja dionica između Stolova i Hutova od 10 kilometara, a radovi na dionici od Drenovca do Stolova su u završnoj fazi, postavljaju se rubnici, navlači tampon i uskoro bi trebalo početi asfaltiranje.

Dosad izgrađeni dio s tunelom Žaba donosi posve drugačije iskustvo od dosadašnjih cesta koje su unutrašnjost Hercegovine povezivale s Neumom.

Nastavak izgradnje ceste Stolac - Neum počeo je u martu 2018., a početkom iduće godine trebalo bi biti završeno 26 od ukupno 36 kilometara. Ostatak od 10 kilometara trebao bi biti završen do kraja 2021. godine.

Smatra se da će ova moderna saobraćajnica otvoriti novu perspektivu razvoja ne samo Neuma, već i cijelog neumskog zaleđa, kao i Stoca, gradića koji ima izvanredan, ali nedovoljno iskorišten turistički potencijal. Stolac ovako postaje u pravom smislu tranzitni grad, piše Klix.

Izgradnja magistralne ceste Neum - Stolac dio je programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u FBiH, vrijednog 173 miliona eura, koji kreditnim sredstvima finansiraju Svjetska banka, Evropska investicijska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...