MIŠLJENJE ŽENA: Evo koliko bi trebao trajati seks, sa predigrom, za potpuni užitak...

Obratite pažnju na predigru, savjetuju stručnjaci.

  • Sex i grad

  • 21. Dec. 2020  21. Dec. 2020

  • 1

Istraživanja su dokazala da je prosječno trajanje seksa između pet i osam minuta, ali je li to dovoljno da bi žena u seksu maksimalno uživala? Saznajte u nastavku teksta, koji prenosi portal "Zadovoljna.hr".

Nekoliko studija ustanovilo je da kod većine parova seks traje između pet i osam minuta, ne uključujući predigru, koja je važna za potpuni seksualni užitak.

S obzirom na današnji užurbani ritam života, ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima sa partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali idući podatak parove bi trebao motivirati da razmjenjivanje nježnosti i seksualne odnose s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju.

Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da sami seksualni čin traje duže.

Istraživanje časopisa "Journal of Sex Research" otkrilo je da žene prvo žele predigru koja će trajati od 11 do 13 minuta i zatim od 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. To bi značilo da ukupno seks sa predigrom mora trajati barem 25 do 30 minuta.

"Uvijek potičem parove da uživaju u što dužoj predigri prije samog čina seksa. Što više predigre, to će nivo uzbuđenja biti veći te ćete lakše postići orgazam", savjetuje Ian Kerner, seksualni i bračni terapeut.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...