LIJEVO, DESNO, NIGDJE MOGA STANA…: Hrvatski pjevač opet završio u policijskoj stanici, bio je mrtav pijan, a kad su mu dali da "puše" alkotest...

Ponuđen mu je alkotest koji je uredno prihvatio i koji mu je izmjerio vrtoglavih 2,33 promila, što je najveća koncentracija alkohola izmjerena tokom vikenda u Zadarskoj županiji.

  • Estrada

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 0

Mladen Grdović postao je dio policijske statistike, jer je obuhvaćen akcijom koja se tokom vikenda provodila širom zemlje u borbi protiv kršilaca saobraćajnih propisa. Kako se doznaje, 62-godišnji Grdović se u nedjelju oko 11 sati vozio ulicom Franka Lisice u Zadru.

Prema izjavama očevidaca, Grdović je "malo vozio naprijed, a malo natrag" i tako iznova, javlja Zadarski.hr.

Bio je u Mercedesu zadarskih oznaka, koji su, kako se ubrzo pokazalo, sasvim opravdano zaustavili policajci. I ubrzo se našao pred zidom.

Ponuđen mu je alkotest, koji je uredno prihvatio i koji mu je izmjerio vrtoglavih 2,33 promila, što je najveća koncentracija alkohola izmjerena tokom vikenda u Zadarskoj županiji.

Vikend-rekorder je nakon toga isključen iz saobraćaja te odveden u policijsku stanicu na otrežnjenje, nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je u pratnji policajaca odveden na Prekršajni odjel Općinskog zadarskog suda kako bi se suočio sa sankcijom zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Iako je policija potvrdila incident, Grdović je, pak, Zadarskom.hr u telefonskom razgovoru sve opovrgnuo.

- Nije to istina, ma kakvi... Niti sam vozio, niti prenoćio u policiji. Sve su to laži. Nisam bio tamo – rekao je pjevač.

Prema evidencijama MUP-a, kako piše "Zadarski", Grdović je u posljednjih 15 godina nanizao sedamdesetak saobraćajnih prekršaja, od čega je veći dio njih bio pod utjecajem alkohola.

Zanimljivo, iako bi, prema dosadašnjoj evidenciji, trebao imati više od devet kaznenih bodova, što bi mu trajno oduzelo vozačku dozvolu, Grdović i dalje vozi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...