"OVO JE HIBRIDNI RAT": Nakon uvođenja sankcija, Moskva žestoko odgovorila Washingtonu...

Rusija optužuje SAD da pokušava blokirati projekt kako bi mogao nastaviti prodavati svoj skuplji plin na evropskom tržištu.

  • Svijet

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 1

Američke sankcije protiv plinovoda Sjeverni tok 2, čija je gradnja pri kraju, oblik su “hibridnog rata”, ocijenio je Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“To je zaista oblik hibridnog rata. Sjedinjene Američke Države koriste ih kao hibridni rat”, rekao je on, prenosi Hina pozivajući se na Tass.

Plinovod će prenositi ruski plin direktno do Njemačke preko Baltičkog mora, rutom koja je slična onoj postojećeg istoimenog plinovoda.

Gradnja plinovoda nastavljena je ovog mjeseca nakon što je prošle godine bila obustavljena zbog uvođenja američkih sankcija.

Američke kritike

Plinovod je, navodno, dovršen više od 90 posto.

Sjedinjene Američke Države kritiziraju Sjeverni tok 2 tvrdeći da prijeti sigurnosti njihovih NATO saveznika u Evropskoj uniji, jer povećava njihovu ovisnost o Rusiji.

Rusija optužuje SAD da pokušava blokirati projekt kako bi mogao nastaviti prodavati svoj skuplji plin na evropskom tržištu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...