RADONČIĆ O FORMIRANJU VLASTI U MOSTARU: "HDZ ne treba isključivati nigdje iz vlasti tamo gdje imate veliku zastupljenost Hrvata"

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić kazao je za N1 kako je "Koalicija za Mostar" fantastična ideja u okviru koje su svi našli kapacitete da pređu lične i stranačke interese. Ipak, saradnja sa SDA ostaje samo na nivou Mostara, dok će u drugim kantonima, kao što su to uradili u Sarajevskom, izaći iz koalicije.

  • Politika

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 7

"'Koalicija za Mostar' se ne smije raspasti. Žao mi je što se stranka gospodina Hadžikadića nije priključila", kazao je Radončić u "Danu uživo".

Na komentare da SDA nije sretna potencijalno velikim brojem mandata SBB-a u Mostaru, kazao je kako mu je to "prirodno, jer svaka stranka voli da ima što više mandata, ali da očekuje saradnju".

"Meni nije prioritetno ko će imati koliko mandata, već da imamo 17-18 ruku da biramo gradonačelnika koji će raditi u najboljem interesu građana", kazao je Radončić.

O potencijalnom koaliranju sa HDZ-om ili Bh. blokom, kazao je kako s Nerminom Nikšićem, predsjednikom SDP-a, nije razgovarao mnogo o Mostaru.

"HDZ ne treba isključivati nigdje iz vlasti tamo gdje imate veliku zastupljenost Hrvata. Očekujem kompromis i dogovor u svemu. Oko 25 posto glasova treba dodatno da se prebroji, kada se slože te cifre, mislim da mi iz 'Koalicije za Mostar' trebamo sjesti i napraviti zajedničku platformu i prema koaliciji koju vodi Nikšić i prema HDZ-u", rekao je Radončić.

Za Kanton Sarajevo kazao je kako će SBB dati glasove za novu Vladu, ali da će biti konstruktivna opozicija koja će podržati sve ono što je dobro za građane. Govoreći o Tuzlanskom kantonu, najavio da će i tamo podržati "rušenje Vlade".

"Rušimo Vladu TK, jer smo na lokalnim izborima shvatili poruku građana. Građani ne žele da SBB bude sa SDA, traže da budemo konkurent ili rival i ići ćemo da napravimo potpunu distancu u TK kao što je u KS napravljena", rekao je Radončić.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...