PAD CRNOG JASTREBA: Čović je u panici, slijedi nešto puno gore od gubitka vlasti u Mostaru!

"Iako među stanovnicima Mostara, Hrvatima, Bošnjacima i Srbima i onima koji se tako ne izjašnjavaju, postoje političke, ideološke, svjetonazorske i druge razlike, postoji i  mnoštvo stvari za koje se s velikom vjerovatnoćom može ustvrditi da predstavljaju zajednički interes, ako ne svih, onda velike većine Mostaraca", piše neformalno glasilo Čovićevog HDZ-a Hrvatski medijski servis.

  • Politika

  • 23. Dec. 2020  23. Dec. 2020

  • 5

Hrvatski medijski servis nabrojao je „najveće boljke“ većine Mostaraca bez obzira na to u kojem dijelu grada živjeli, koje nacionalnosti bili, pripadali ovoj ili onoj političkoj grupaciji.

Smatraju da ogromna većina Mostaraca želi:

- Obnovu ili uklanjanje objekata porušenih u ratu, na području cjelog grada.

- Čist grad, revitalizirane i redovno održavane zelene površine, obnovu neobnovljenih gradskih ulica i trotoara, izgradnju i opremanje novih parkova i dječijih igrališta.

- Efikasno gradsko komunalno poduzeće koje će osiguravati da grad bude besprijekorno čist ili dodjelu ovog posla, putem konkursa na koji se mogu prijaviti i privatne firme iz cijele BiH koje se bave komunalnom djelatnošću.

- Završetak gradnje sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih i oborinskih voda.

- Rješavanje pitanja razvrstavanja, reciklaže i odvoza otpada i rješavanje pitanja odlagališta otpada.

- Transparentno i odgovorno trošenje javnog gradskog novca.

- Reorganizaciju i racionalizacija gradske uprave, držeći se europskih standarda - 1.000 građana - tri službenika, zapošljavanje na osnovu konkursa, a ne stranačkih i rodbinskih veza.

- Onemogućavanje bespravne gradnje i dobivanja građevinskih dozvola kojima se krše usvojeni urbanistički planovi i drugi zakonski i podzakonski akti, uklanjanje bespravno izgrađenih objekata, koji ne zadovoljavaju uvjete za legalizaciju.

- Omogućavanje građanima da potrebne dokumente mogu dobiti elektronskim putem.

- Završetak izgradnje gradske sportske dvorane, izgradnju školskih sportskih dvorana i školskih zgrada za škole koje su smještene u neuvjetnim ili tuđim objektima.

- Naplatu naknade turistima za ulazak na područje Starog grada.

- Uređenje Partizanskog groblja i park-šume na Bijelom Brijegu, poznate kao “Trimuša”.

- Uređenje šetnice, s biciklističkom stazom duž rijeke Radobolje, sve do njezinog ušća u Neretvu kod Starog mosta.

- Uređenje šetnice, s biciklističkom stazom uz korito rijeke Neretve, od sjevera do juga Mostara.

- Usvajanje seta mjera kojima će Mostar postati privlačan ulagačima.

- Promjenu naziva ulica koje nose imena po ljudima koji su podržavali ili bili dijelom totalitarnih režima.

No, zaboravili su Čovićevi mediji spomenuti ko je bio na vlasti u proteklih 12 godina u Mostaru i upravljao finansijama.

Zbog čega je grad na Neretvi postao „grad slučaj“? Zašto u 21. stoljećz dijelovi Mostara još nemaju kanalizaciju i na šta su potrošena slina sredstva izdvojena za to? Zašto grad nema centralno grijanje?

Zbog čega se građani godinama guše u smradu smeća? Ko dade ulicama imena fašističkih zlikovaca iz Drugog svjetskog rata? Ko je uništio „Aluminij“? Zbog čega ne radi mostarski aerodrom?

Zašto se u dugovima guše "Elektroprivreda HZHB", "HT Eronet"…!?

No, i ta će pitanja dolaskom novih vlasti uskoro doći na red…

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...