BARCELONA IMA NOVOG DIRIGENTA: Statistika Miralema Pjanića u utakmici protiv Valladolida govori sve, Ronald Koeman je tek sad shvatio koga je držao na klupi…

Bh. veznjak bio je jedan od najboljih nogometaša Barcelone u velikoj pobjedi nad Valladolidom.

  • Sport

  • 23. Dec. 2020  23. Dec. 2020

  • 0

Bosanskohercegovački veznjak je odigrao cijeli meč na gostovanju kod Valladolida. Barca je slavila uvjerljivo sa 3:0. 

Miralem Pjanić je od portala "Sofascore" za nastup dobio ocjenu 7,4.

Pjanić je imao 106 preciznih dodavanja iz 110 pokušaja (96,4 posto), jedan udarac koji nije išao u okvir gola i jedan koji je blokiran.

Od sedam duela na tlu osvojio je pet, a u zračnim ima polovičan učinak. Pripao mu je jedan od dva, koliko je imao.

Pjanić je meč završio s više od 11 pretrčanih kilometara, što je najviše na meču.

alt

Pored statističkih parametara, Pjanić je pokazao da se itekako uklapa u stil Barcelone. Tokom cijelog meča držao je ritam igre, razigravao saigrače, a pokazalo se da se odlično razumije i slaže sa Messijem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...