TEGELTIJA IMA INFORMACIJE IZ PRVE RUKE: "Čujemo se svaki dan. Očekujem da Dodik uskoro..."

"On je kao i svaki čovjek koji se susreće s problemom korona", kaže Tegeltija.

  • Vijesti

  • 23. Dec. 2020  23. Dec. 2020

  • 1

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija rekao je kako ima informacije iz prve ruke u vezi sa zdravstvenim stanjem predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, odnosno da svaki dan razgovara s njim te da prima odgovarajuću terapiju.

"Čujem se svaki dan s Dodikom. On je kao i svaki čovjek koji se susreće s problemom korona - prima odgovarajuće terapije, to sam i ja prošao, i simptomi i dijagnoze su bili slični kod većine oboljelih od koronavirusa", rekao je Tegeltija.

"Očekujem da će vrlo brzo napustiti Klinički centar Republike Srpske i da će nastaviti svoje liječenje kod svoje kuće i, što je sasvim sigurno, da ima sve potrebne uslove za liječenje u Kliničkom centru RS", dodao je.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić također je danas govorio o zdravstvenom stanju predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, koji je pozitivan na koronavirus i hospitalizovan u UKC-u Republike Srpske, piše N1.

Kako je kazao, jučer su iz Srbije poslali ekipu ljekara, između ostalih i Gorana Stevanovića, da se konsultuje s banjalučkim ljekarima.

"Oni su razgovarali sa predsjednikom Dodikom i mi pratimo situaciju u svakom trenutku", rekao je Vučić.

Kazao je i da svaki dan razgovara s Dodikom po nekoliko puta, da su jučer razgovarali tri puta i da će ga kontaktirati danas nakon što završi posjetu Golubincima.

"Želim mu dobro zdravlje, ali ja nisam ljekar da bih vam davao stručne analize. On se dobro drži, ali nije stanje idealno ako to tako mogu da kažem - nije onako kako bismo mi voljeli, ali nije ni užasno ako mogu tim običnim riječima da se izrazim. On će imati najbolju njegu i sve što budemo mogli i mi u Beogradu da uradimo i oni u Banjaluci. Mi smo u svakom trenutku spremni da, ukoliko za to bude potrebe, predsjednika Dodika primimo u Beogradu", naglasio je predsjednik Srbije.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primljen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske 21. decembra 2020.

Dodik je proveo nekoliko dana u kućnoj izolaciji zbog kontakta s osobom pozitivnom na koronavirus.

Jučer je saopćeno iz UKC-a RS-a kako je uočeno da Dodik ima otežano disanje i bolove u predjelu želuca. Dijagnostikovana je obostrana upala pluća, a treći test na novi koronavirus je pozitivan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...