DOLAZI KRAJ I NAJMOĆNIJEM HERCEGOVCU U HRVATSKOJ: Ovaj čovjek ruši Bandića, razbjesnio je SDP svojom odlukom…

Sastanak zagrebačke opozicije, na kojem se raspravljalo o tome kako izaći na lokalne izbore, je gotov. Kako se neslužbeno doznaje od sudionika Možemo!, na čiju se odluku de facto i čekalo, zajedno sa svojim partnerima, smatraju kako je bolje da se na izbore ide u dva ili više blokova, a ne u nekoj "kobasičarskoj koaliciji" s listom za skupštinu.

  • Regija

  • 24. Dec. 2020  24. Dec. 2020

  • 1

Drugim riječima, Možemo! je de facto odbilo SDP, koji je bio spreman na lokalne izbore izaći zajedno sa Možemo! i podržati Tomislava Tomaševića, piše "Večernji list".

U SDP-u kažu da je odluka Možemo! legitimna, da ih oni na saradnju neće moliti i da će oni što prije krenuti u kampanju i na izbore izaći s vlastitim kandidatom za gradonačelnika.

Poručuju da je sad odgovornost na Možemo! ostane li Milan Bandić gradonačelnik te ističu kako za Možemo! nije jedini motiv rušenje Bandića, već i da idu kontra SDP-a.

"Jutarnji list" piše da će SDP do 7. januara objaviti ime svog kandidata ili kandidatkinje za gradonačelnika Zagreba

"Pregovori su definitivno propali zbog ultimatuma Možemo!. Došli su s unaprijed definiranim stajalištem da idu sami na izbore i pored njih još dva bloka. Za SDP to znači da ćemo na svoju listu pozvati Glas i ostale oporbene stranke ljevice i centra, a imat ćemo i svog kandidata za gradonačelnika", rekao je jedan član SDP-a.

Navodno SDP-ov kandidat ne bi trebao biti predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a Gordan Maras.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...