U SRBIJI POČELA VAKCINACIJA PROTIV KORONAVIRUSA: Prvu vakcinu primila Ana Brnabić, a nakon nje i...

Masovna vakcinacija, ako ne bude problema s isporukom vakcina, mogla bi početi već sredinom januara, očekuje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

  • Regija

  • 24. Dec. 2020  24. Dec. 2020

  • 3

Premijerka Srbije Ana Brnabić primila je vakcinu protiv koronavirusa, čime je započelo vakcinisanje protiv Covida-19 u ovoj zemlji.

Poslije nje, vakcinisana je ministarica rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić-Tepvačević, kao i epidemiolog Predrag Kon.

Darija Kisić-Tepavčević kaže da je Srbija upoznata sa svim aspektima vakcine, a da su zdrastveni radnici koji će davati vakcinu prošli i obuku za to.

- Vakcina treba i može da bude svjetlo na kraju ovog dugačkog tunela – kazala je.

Kako je rekla, ona će se vakcinisati prije svih njih da bi pokazala koliko je vakcina efikasna i da nije opasna po zdravlje.

- Želim to da pokažem ličnim primjerom - rekla je ministrica.

Kako javlja RTS, danas će rukave zavrnuti i korisnici staračkih domova u Beogradu i Novom Sadu.

Masovna vakcinacija, ako ne bude problema s isporukom vakcina, mogla bi početi već sredinom januara, očekuje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. U Srbiju je stiglo oko 5.000 doza "Pfizerove" vakcine, a novih 20.000 doza, koje su planirane za zdravstvene radnike, očekuje se vrlo brzo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...