I TO JE RAZLOG ZAŠTO JE NAJBOLJI NA SVIJETU: Bivši trener Barcelone Ernesto Valverde otkrio fascinantan detalj o igri Lionela Messija

Ernesto Valverde vodio je Barcelonu od juna 2017. do 13. januara 2020. godine i s njom osvojio dvije La Lige, španski Kup i Superkup.

  • Sport

  • 24. Dec. 2020  25. Dec. 2020

  • 0

Morao je otići jer ga igrači nisu slijedili i nakon njega klub je doveo Quique Setiena koji je završio iza Real Madrida u prvenstvu te doživio povijesnu 8:2 blamažu u četvrtfinalu Lige prvaka od Bayerna.

Valverde pak i dalje nema posao, a za The Financial Times je govorio o Lionelu Messiju. Objasnio je španjolski trener zašto Messija u uvodu utakmice obično nema među glavnim protagonistima.

"Messi u uvodnim minutama ignorira loptu, hoda oko protivničkih defenzivaca i na taj način ih ispituje. Prati im svaki korak, detalj, pokret i pokušava pronaći slabost. Kako utakmica odmiče, on se uključuje i zna tačno koje su im slabosti."

Ove sezone Argentinac u 18 nastupa ima deset golova i pet asistencija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...