DRAMA NA BLISKOM ISTOKU: Sirijska protuzračna odbrana presrela i oborila izraelske rakete, odjekuju detonacije...

Sirijska protuzračna odbrana sukobila se s „izraelskom agresijom“ u petak nakon ponoći na području Masyafa, objavila je sirijska državna televizija saopćenje vojske, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

  • Svijet

  • 25. Dec. 2020  25. Dec. 2020

  • 0

„U 0:40 sati izraelski neprijatelj započeo je agresiju raketirajući sjeverno od libanskog grada Tripolija prema području Masyafa oko grada Hame na zapadu države“, navodi se u saopćenju sirijskih oružanih snaga.

„Naša protuzračna odbrana presrela je rakete i oborila većinu njih.“

Sirijska televizija kasnije je prenijela kako su se eksplozije čule širom sirijske centralne regije, piše agencija Reuters.

Raniji napad

Krajem prošlog mjeseca, sirijska vojska saopćila je kako su u izraelskim zračnim napadima pogođena područja u južnom predgrađu Damaska, gdje vojni prebjezi tvrde da postoji snažno iransko vojno prisustvo.

U saopćenju sirijske vojske navodi se da je Izrael izvršio napad s Golanske visoravni te se ističe i da je pričinjena samo materijalna šteta. Prema navodima vojnih prebjega, cilj zračnog napada je bila vojna baza u blizini sirijskog dijela Golanske visoravni, duž granice s Izraelom, koja je i ranije bila pogođena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...