MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA BiH ZVONI NA UZBUNU: Ambasador nam se od sinoć nije javio, TRAŽIMO HITNU REAKCIJU TUŽILAŠTVA

"Sve je ovo čudno, jer je Samardžija iskusan i karijerni diplomata, koji dobro zna procedure", kazao je Hadžović.

  • Politika

  • 25. Dec. 2020  25. Dec. 2020

  • 13

Nakon što je ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija sinoć iz Moskve stigao u Sarajevo i nije predao ikonu niti Predsjedništvu BiH niti Ministarstvu vanjskih poslova BiH, ovo ministarstvo zatražilo je hitnu reakciju Tužilaštva BiH. 

Ovu informaciju za "Oslobođenje" je potvrdio Denis Hadžović, šef kabineta Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova naše zemlje. 

Kako je kazao, od sinoć ne mogu da stupe u kontakt s ambasadorom Samardžijom, jer im se, kako kaže, ne javlja. 

- Ikona nije došla u sjedište, što je uobičajena procedura. Tražili smo da se Tužilaštvo uključi u proces kako bismo mogli odgovoriti zemljama koje se interesuju za ovo. Radi se o vrlo vrijednoj ikoni. Moramo, prije svega kako bismo obavijestili Vladu Ukrajine. Sve je ovo čudno, jer je Samardžija iskusan i karijerni diplomata koji dobro zna procedure. Ali, neću da špekulišemo, jer od sinoć nismo mogli stupiti u kontakt s ambasadorom. Nismo bili u mogućnosti da čujemo njegovu verziju - kazao je Hadžović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...