ŠVABO JE DOBRO. HVALA NA PITANJU: Ivica Osim uživa u Grazu, govorio je za austrijski "Krone"

Ivica Osim, najveći fudbalski autoritet u Bosni i Hercegovini, ali vjerovatno i u većem dijelu Evrope, u posljednje vrijeme živi u Austriji.

  • Sport

  • 25. Dec. 2020  25. Dec. 2020

  • 0

Legendarni Švabo uživa u Grazu, a u intervjuu za austrijski "Krone" govorio je o mnogim stvarima, od koronavirusa do života u ovom gradu, gdje je svojevremeno trenirao Sturm, prenosi "Faktor".

"Osjećam se zdravim. Moramo naučiti da živimo s opasnošću. Koronavirus nam je pokazao da postoje stvari koje ljudi ne mogu kontrolisati. Svijet ima previše problema, trebamo spasiti ono što se spasiti da", rekao je Osim na pitanje o zdravlju. Novinar "Kronen Zeitunga" piše kako je "Štraus s Grbavice" poručio kako se ne želi vratiti u Sarajevo dok ne završi pandemija koronavirusa. U vrijeme dok je radio razgovor, Osim je pratio utakmicu Serije A između Rome i Torina (3:1), s jedne strane Edin Džeko, s druge Amer Gojak.

"Džeko je igrao za dosta klubova, ali nema veze. Dobar je dečko, postiže golove", kazao je Osim, dodavši: "Gledam utakmice, glavna je stvar da su tu lopta i dva tima s različitim tijelima. Veliki novac je u fudbalskom svijetu problem, uništava sve i čini te sretnim na kratak period. Danas je lako sastaviti tim. Možete kupiti sve igrače. Pogledajte Real Madrid. Tamo predsjednik kupuje igrače koje publika želi. Novac je najveći fudbalski neprijatelj, ali je život interesantniji s njim. Neke ekipe uopšte ne igraju fudbal. A ako samo trčite, ne možete pobijediti. Mislite da znate mnogo o igri, a na kraju, kada vidite rezultat, onda znate da ne znate ništa", Osimova je analiza.

Osim uživa u Grazu. "Ne možeš živjeti lijepo u lošem gradu. Otpočetka mi je bilo jasno, ovdje mi se sviđa, mogu to odmah potpisati. Graz je bio ljubav na prvi pogled. Nisam očekivao da ću imati tako lijep život ovdje", kazao je Osim za "Krone".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...