LUD, ZBUNJEN, NENORMALAN: Stevandić van sebe nakon izbornih rezultata, spominje etničko čišćenje u BiH…

Osim u četiri opštine s većinskim srpskim stanovništvom - Drvaru, Glamoču, Bosanskom Grahovu i Bosanskom Petrovcu, stranke sa sjedištem u Republici Srpskoj na proteklim izborima osvojile su odborničke mandate još samo u Kupresu, Stocu i Mostaru.

  • Politika

  • 26. Dec. 2020  26. Dec. 2020

  • 7

Ni u jednoj drugoj lokalnoj zajednici u FBiH stranke sa srpskim predznakom nemaju predstavnike u skupštinama.

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kaže za „Glas Srpske“ da svi oni koji pričaju o povratku, ljudskim pravima, potrebi izmjena Ustava, prvo treba da imaju u vidu podatke o broju odbornika.

- Kako je provedeno etničko čišćenje u BiH, najbolje se vidi po malom broju srpskih odbornika u FBiH i, sa druge strane, po višestruko većem broju odbornika koje imaju hrvatske, a posebno bošnjačke stranke u Republici Srpskoj - kaže Stevandić.

Njegovo mišljenje dijeli i zamjenik šefa Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica:

- Međutim, ono što je jako značajno je da se na primjeru Mostara i Stoca pokazalo da Srbi mogu da se izbore za svoje autentične političke predstavnike ako se okupe oko jedne liste i jednog kandidata. Ali, bez obzira na to, poražavajući su podaci da stranke iz Republike Srpske imaju minoran broj odbornika u FBiH - kaže Mazalica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...