BORENOVIĆ PROTIV VISOKOG PREDSTAVNIKA U BiH: Ne trebaju mu Inzko i Schmidt

"Kada visokog predstavnika ne bude, za BiH će se moći reći da je normalna, ozbiljna, demokratska zemlja", kaže Borenović.

  • Mini market

  • 26. Dec. 2020  26. Dec. 2020

  • 4

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović poručio je da Bosni i Hercegovini ne treba visoki predstavnik i da će se, kada njega ne bude, moći reći da je ona "normalna, ozbiljna, demokratska zemlja u kojoj institucije rade svoj posao". Borenović je naveo da sve dok BiH ima visokog predstavnika, ne može očekivati da bude dovoljno zrela, demokratska i snažna iznutra i da može da se izbori sa svim izazovima s kojima se bori svih ovih godina.

"Sve te stvari oko najave mogućeg dolaska novog visokog predstavnika ćemo vidjeti u narednom periodu. To, naravno, zavisi od zemalja koje o tome donose odluku", izjavio je Borenović komentarišući najavu da je njemački političar Christian Schmidt najozbiljniji kandidat za novog visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Podsjetimo da je "Der Standard" izvijestio da bi Nijemac Christian Schmidt, član CSU-a i bivši ministar, mogao na proljeće naslijediti Valentina Inzka, piše "Klix".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...