„LUKA, OVO SI ZARADIO“: Okončana ponoćna drama u Madridu, poznata sudbina Luke Modrića

Ugledna „Marca“ na današnjoj naslovnoj strani piše o sudbini Luke Modrića.

  • Sport

  • 27. Dec. 2020  

  • 0

„Luka Modrić dogovorio je s Realom produženje ugovora“, donosi veliku vijest u nedjelju na svojoj naslovnici ugledna Marca. Uz naslov „Luka, ovo si zaradio“. 

Modrića je ugovor s Realom vezao do ljeta 2021. godine, a španski dnevnik tvrdi da je Realov senator dogovorio produženje  za još jednu godinu - do juna 2022. godine.

Tada će hrvatski veznjak imati 37. godina.

"Kada Modriću novi ugovor istekne u ljeto 2022. godine, hrvatski veznjak zaokružit će puno desetljeće u Realovom dresu. Na Santiago Bernabeu stigao je iz Tottenhama 2012. godine, i u osam i pol godina osvojio četiri naslova prvaka Europe i dva naslova prvaka Španije, između brojnih drugih trofeja i indivudualnih priznanja kao što je osvajanje Zlatne lopte 2018.", piše Marca uz dodatak:

"Modrićevi nastupi posljednjih mjeseci, zrelost vođenja tima na terenu i njegovo iskustvo, uvjerili su klub da ga zadrži. U zadnjih nekoliko dana, Hrvat je nudio majstorske nastupe, jedan za drugim u veznom redu Los Blancosa i potvrdio koliko vrijedi Zinedineu Zidaneu", piše ugledni španski dnevnik.

Marca dodaje kako je Modrić već prije pristao na smanjenje plaće da bi ostao u Realu, tako da novi ugovor neće biti izdašan kao ovaj dosadašnji. Međutim, Madrid je očito Modrićev dom, a to se ponekad ne može kupiti.

"Posljednjih mjeseci, Hrvat je primio brojne ponude s raznih adresa, uključujući bogate ponude iz Katara, ali i iz američkog MLS-a, Međutim, Modrićeva namjera uvijek je bila jasna - ostati u Realu. On je trenutno najstariji igrač u prvoj ekipi, ali njegovi nastupi su među najboljima. Uz to, njegov je cilj igrati vrhunski nogomet kako bi bio u formi za velika međunarodna natjecanja. EURO 2020 trebalo je biti njegovo zadnje veliko natjecanje s Hrvatskom, ali je odgođeno na 2021. godinu. S obzirom da je Svjetsko prvenstvo samo godinu dana kasnije, sada je jasno da se potpuno sprema drugačiji rasplet"; zaključuje Marca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...