ELEKTRIČNA GRDOSIJA NA SNIJEGU: Pogledajte kako se najprodavaniji američki automobil snalazi u nemogućim uvjetima vožnje (VIDEO)

Velika snaga i okretni moment elektromotora omogućili su nekoliko vrlo atraktivnih kadrova koje treba pogledati.

  • Auto

  • 28. Dec. 2020  28. Dec. 2020

  • 0

Pravi zimski video stiže iz američkog Forda, a prikazuje testiranje budućeg potpuno električnog kamioneta F-150 u snježnim uvjetima. Velika snaga i okretni moment elektromotora omogućili su nekoliko vrlo atraktivnih kadrova koje treba pogledati.

Električna verzija najprodavanijeg vozila u SAD-u, Fordovog kamioneta F-150 trebala bi se u prodaji pojaviti sljedeće godine. Energiju će u potpunosti dobivati iz baterija, a iako nije poznato baš mnogo tehničkih detalja, iz kompanije su potvrdili da će električni F-150 biti najsnažnija verzija tog modela ikada.

Kako bi pokazali da električni kamionet može parirati onom benzinskom, iz Forda su odlučili objaviti kratki video s testiranja BEV modela F-150 u teškim zimskim uvjetima. Dugo driftanje, okretanje u mjestu, savladavanje uspona i probijanje kroz snježne nanose ne predstavlja problem novom električnom kamionetu (ili barem Ford želi da to mislite).

Kada je riječ o autonomiji, vozilo bi trebao omogućiti petstotinjak kilometara vožnje s jednim punjenjem po standardnim testovima.

No, službenih podataka o tome za sada nema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...