APOKALIPSA U DALMACIJI, POTOPLJENA SPLITSKA RIVA: Valovi dobacuju sve do zidina Dioklecijanove palače, potpuni kolaps… (VIDEO)

Udari olujnog juga koje je u ponedjeljak zahvatilo Jadran, podigli su višemetarske valove zbog kojih je djelimično obustavljen pomorski saobraćaj.

  • Hronika

  • 29. Dec. 2020  29. Dec. 2020

  • 0

Pod vodom je i splitska Riva, a valovi dobacuju do zidina Dioklecijanove palače. Kako javlja DHMZ, jugo će tokom noći oslabiti, piše "Slobodna Dalmacija".

Kako piše "Dalmacija danas", oko 21 sat dogodio se vrhunac snage vjetra u Dalmaciji. Najjači udari izmjereni su na Zvjezdanom selu Mosor, koje se nalazi na teritoriji grada Splita, i tamo je jugo imalo udare do 140 kilometara na sat.

 

Orkanski udari

Orkanski udari vjetra u ponedjeljak navečer na srednjodalmatinskom području stvarali su valove na otvorenom moru visoke i do šest metara, dok su u priobalju bili između dva i četiri metra, zapljuskujući obalu i rive, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu Split.

Meteorološka stanica na Marjanu evidentirala je orkanski udare na splitskom području tokom nekoliko sati, rekli su za Hinu u Hidrometeorološkom zavodu Split.

Valovi su izlijevali more na rivu u Kaštel Gomilici, gdje je voda ušla u jednu kuću u istočnom dijelu te rive. Intervenirali su vatrogasci i ispumpavali vodu, izvijestili su iz  DVD-a Kaštel Gomilica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...