ELON MUSK „PREDVIĐA“ BUDUĆNOST: Milijarder i filantrop najavljuje šta će ljudi koristiti na Marsu…

Nije tajna da šef Tesle i SpaceX-a Elon Musk planira otputovati na Mars i biti jedan od kolonizatora Crvene planete.

  • HiTec

  • 29. Dec. 2020  29. Dec. 2020

  • 0

Hoće li mu to uspjeti i kad, još nije poznato, no očito mu je Mars stalno na pameti.

Naime, odgovarajući na raspravu koju je pokrenuo jedan tvit istraživača umjetne inteligencije Lexa Dridmana, a koji je spomenuo kriptovalutu "dogecoin" kao potencijalnu valutu za trgovanje na Marsu, a potom je spomenuta i valuta "marscoin", Musk je odgovorio samo jednom riječi - "da".

"Marscoin" je, inače, slabo poznata kriptovaluta za koju znaju tek dobri poznavaoci tržišta kriptovaluta, osmišljena još 2014. godine, kad su kriptovalute još bile u povojima. Tokom kriptoludila 2017. godine ponovno je bljesnula na sceni da bi nakon toga pala u zaborav. "Dogecoin" nešto je novija kriptovaluta i nešto poznatija jer dijeli slične decentralizirane atribute poput "bitcoina".

Zanimljivo, upravo je Musk potaknuo zanimanje za "dogecoinom" prošle sedmice kad je nakratko promijenio svoje ime na Twitteru u "Bivši CEO Dogcoina" i poručio "Jedna riječ: Doge", što je rezultiralo porastom vrijednosti te kriptovalute za više od 30 posto.

Musk, inače, ne razmišlja samo o monetarnom sistemu na Marsu, već i o potencijalnim zakonima i vladi. U nekoliko je navrata isticao kako bi Mars trebao imati vlastitu vladu i vlastite zakone te bi ga trebalo prepoznati kao "slobodnu planetu" nad kojom "ni jedna zemaljska vlada nema nadležnost".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...