NEVIĐEN SKANDAL NA JAVNOM SERVISU: Pogledajte kako je voditeljica na BHRT-u besramno falsificirala istinu i kreatora zla i negatora genocida proglasila jednom od najvećih ličnosti (VIDEO)

Urednica i voditeljica jutarnjeg programa na Javnom servisu Zvezdana Stojaković danima pravi nedopustive gafove, čita vijesti bez priprema, zamuckuje te sagovornicima u emisiji "Jutro za sve" BHRT-a postavlja potpuno nevjerovatna pitanja.

  • Mini market

  • 30. Dec. 2020  30. Dec. 2020

  • 6

No, ovog puta se nećemo baviti njezinim lingvističkim eskapadama i gafovima, stvari su mnogo ozbiljnije prirode.

Jučer je, naime, voditeljica napravila pravi skandal uživo.

Tako smo saznali da je Dobrica Ćosić jedan od najvećih Srba ikada, važnija ličnost od Charlesa Goodyeara, Miroslava Krleže, Slobodana Kovačevića…

- Dragi naši, kao što znate, na današnji dan 1921. godine rođen je Dobrica Ćosić, koji važi za jednog od najvećih srpskih pisaca druge polovine dvadesetog vijeka. Napisao je: "Deobe", "Koreni", "Vreme smrti"… Bio je prvi predsednik Savezne republike Jugoslavije od juna 1992. do juna 1993.. - kazala je voditeljica BHRT-a.

Nakon ovoga, voditeljica je najavila kratki prilog u kojem smo se trebali prisjetiti najvećih ličnosti iz prošlosti. Pa smo tako saznali da je Dobrica Ćosić bio veći i poznatiji od tvorca automobilskih guma Charlesa Goodyeara, čuvenog sarajevskog gitariste Slobodana Bode Kovačevića, jednog od osnivača legendarnih "Indexa", velikog književnika Miroslava Krleže….

Isti taj Dobrica Ćosić bio je jedan od autora Memoranduma SANU-a (Srpska akademija nauka i umjetnosti).

Voditeljica dobro zna da se Ćosić smatra za idejnog začetnika Srpske demokratske stranke u Kninu i istoimene stranke u BiH krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina, također nije joj nepoznato niti da se radi o ideologu srpskog nacionalističkog pokreta te kako Ćosićeva knjiga „Bosanski rat“, objavljena 2012. godine, između ostalog, osporava učešće Srbije u ratu u BiH i genocid u Srebrenici.

Zna voditeljica i da su Ćosićeve ideje imale veliki utjecaj i odlučujuću ulogu u svemu što je srpska nacionalno-državna politika činila na destabilizaciji i konačnom pokušaju uništenja BiH, falsificira, manipulira, obmanjuje, laže…

Nije nepoznato da je isti taj Dobrica Ćosić bio autor teze o „humanom preseljenju“, sramnom eufemizmu za etničko čišćenje i strašne zločine u ratovima na području bivše Jugoslavije.

Malo je pisaca koji su kao Dobrica Ćosić toliko direktno, ideološki potpirivali razaranja, smrt i zločine. Malo je pisaca koji su jednu kulturu učinili toliko mitomanskom kao što je to činio Ćosić.

Upravo se pod njegovim utjecajem razvila nacionalistička ideologija koja je tokom devedesetih odnijela na desetine hiljada života širom bivše Jugoslavije.

Znala je to voditeljica, ali je besramno izvrnula i prešutjela činjenice.

Da ništa u ovom slučaju nije slučajno, pogledajte u videoprilogu "Slobodne Bosne".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...