TUŽILAŠTVO BiH VRŠI PROVJERE, FORMIRAN JE PREDMET: Dodik u sve upetljao i ambasadora Samardžiju, koji je ikonu donio iz Rusije?

Ikona je, prema izjavi nadležnih u Ministarstvu inostranih poslova BiH, trebala biti predata njima.

  • Mini market

  • 30. Dec. 2020  30. Dec. 2020

  • 2

"Formiran je predmet i vrše se provjere. Više od ovoga sada ne možemo reći", kazali su u Tužilaštvu BiH za N1.

Na insistiranje N1 da li su dva predmeta u slučaju ikone i poklonodavca i posebno protiv ambasadora Željka Samardžije, koji je ikonu donio direktno poklonodavcu i da li je riječ o istrazi, N1 je dobio identičan odgovor: "Formiran je predmet."

Podsjećamo, ambasador BiH u Moskvi Željko Samardžija donio je prije pet dana ikonu i rusku diplomatsku notu direktno poklonodavcu, odnosno u Kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

U MIP-u je već rečeno za N1 da se, mimo procedure, ambasador Samardžija nije javio niti su oni mogli stupiti u kontakt s njim.

Ikona je, prema izjavi nadležnih u Ministarstvu inostranih poslova BiH, trebala biti predata njima. Ambasador Samardžija u subotu je za N1 kazao da je "postupio po noti u kojoj Ruska Federacija traži da se ikona vrati poklonodavcu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...