OPCIJA NADOHVAT RUKE: Jeste li znali, iPhone kalkulator ima naučni način rada

Ova mogućnost otključava sve vrste funkcionalnosti, poput dodavanja brojeva u memoriju, zagrade, eksponente i sve razne trigonometrijske funkcije.

  • HiTec

  • 30. Dec. 2020  30. Dec. 2020

  • 0

Aplikacija kalkulatora, ugrađena u iPhone, ima naučni način rada. Sve što trebate učiniti da biste joj pristupili je okrenuti telefon na bok. Razlog više da otključate opciju okretanja zaslona, piše "The Verge".

Ova mogućnost otključava sve vrste funkcionalnosti, poput dodavanja brojeva u memoriju, zagrade, eksponente i sve razne trigonometrijske funkcije. Značajka nije ni nova niti je skrivena: davne 2008. uvedena je u iOS 2.0, a na stranici App Store za aplikaciju kalkulator zapravo postoji čak i snimak zaslona.

Većina ljudi tu stranicu App Storea vjerovatno nikad nije ni vidjela, jer se aplikacija isporučuje unaprijed instalirana na svaki telefon. To, najvjerovatnije, i nije prva aplikacija koju biste potražili da želite instalirati novi kalkulator; čak i sa skrivenom funkcionalnošću, ona još nije sjajna.

Za početak, piše "Verge", ne postoji značajka trake s oznakama koja vam omogućava da vidite sve operacije koje ste upravo napravili, što je korisno kada trebate vidjeti jeste li već dodali vrijednost ili ne.

Istovremeno, neke ključne funkcije, poput zagrada, teško su dostupne korisnicima.

Srećom, postoje i druge mogućnosti: PCalc nudi robusnije računanje i nudi besplatnu verziju PCalc Lite, koju, također, vrijedi preuzeti. Za ozbiljniju matematiku, tu su uvijek i razne druge opcije koje nude ozbiljni kalkulatori, ali oni nikako nisu besplatni.

(Tportal)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...