TEŠKO DA ĆETE VIDJETI NEŠTO RUŽNIJE: Ruska grdosija u pohodu na svjetsko tržište automobila, jedino bi ih mogla „izvaditi“ cijena (VIDEO)

U ponudi će biti i dodatna terenska oprema, poput šnorkela (podignute ispušne cijevi), bull bara, vitla…

  • Auto

  • 31. Dec. 2020  31. Dec. 2020

  • 0

Američkim kupcima stiže vozilo koje, vjerovatno, nisu očekivali. Kompanija "Bremach Inc" uvozit će dva UAZ-ova modela. Da, radi se o ruskim veteranima koji su poznati po svojim terenskim kvalitetima. Oni će biti preimenovani i u Ameriku prvo stiže UAZ Taos, koji će se prodavati kao Bremach Taos. Gledajući njegov dizajn, mislili biste da nema previše izgleda – vjerovatno i nema – ali Taos bi mogao biti zanimljiv terenskim specijalistima.

Taos ima kameru za parkiranje, senzore za parkiranje, 7-inčni touchscreen, grijano vjetrobransko staklo, Wi-Fi modem… Njegove terenske sposobnosti rastu zbog čelične šasije na kojoj leži, a tu je i 2,7-litreni četverocilindrični motor sa 150 konjskih snaga te šeststepeni automatik (s redukcijom prijenosa i blokadom stražnjeg diferencijala). Ručni mjenjač doći će nešto kasnije u SAD.

Udaljenost od tla je 21 centimetar, a onima koji će ga mučiti, svidjet će se i podatak o prilaznom uglu od 35 stepeni te odlaznom od 30 stepeni. U ponudi će biti i dodatna terenska oprema, poput šnorkela (podignute ispušne cijevi), bull bara, vitla…

Garancija je pet godina ili 96.561 kilometar, a na motor je 10 godina ili 193.121 kilometar. Sljedeći na američko tržište dolazi pick-up Patriot.

Sa početnom cijenom od 26.405 dolara, 2.000 dolara jeftiniji je od pravog Jeepa Wranglera. Hoće li to i dizajn po uzoru na kućanske hladnjake biti dovoljni za naklonost kupaca, ostaje da vidimo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...