OVAJ JE GORI I OD ČOVIĆA: Pogledajte posljednju Vučićevu laž u 2020. godini (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u maju ove godine da će se do kraja 2020. povući s čelne funkcije u Srpskoj naprednoj stranci, ali je, po svemu sudeći, ponovo prekršio dato obećanje.

  • Regija

  • 31. Dec. 2020  31. Dec. 2020

  • 0

Ovo nije bio prvi put da Vučić najavljuje odlazak s čela SNS-a, a da potom pogazi datu riječ.

Gostujući proljetos na Happy televiziji, Vučić je naveo da se više neće kandidovati za predsjednika Srpske napredne stranke i da će se ove godine povući s njenog čela.

“To ćemo ove godine da završimo. Pomerila nam je sve korona, ali ćemo svakako to ove godine da završimo”, rekao je Vučić, dodavši da se “nada da neće biti kandidat” na izborima za predsjednika Srbije koji su planirani za 2022. godinu.

Time je Vučić po treći put u posljednje tri godine najavio povlačenje s čela SNS-a, a potom istu odluku povukao. Prvi put je to učinio 2017., kad je povlačenje s najjače stranačke funkcije oročio za 2019.

“U 2018. je deset godina SNS-a, ja mislim da se kongres partije zakazuje za januar 2019., početak 2019., kad planiram da izaberem naslednika. Da predložim naslednika, a verujem da će ga izabrati većina u partiji koju vodim“, rekao je Vučić u julu 2017.

Nakon ove najave, uslijedilo je novo (lažno) obećanje baš u 2019. godini.

Na konferenciji za novinare koju je održao u oktobru te godine, upitali su ga da li će, kao što je najavio, napustiti čelno mesto partije do kraja 2019., na šta je šef naprednjaka odgovorio potvrdno, ujedno pronašavšiu tome “zavjeru” televizije N1 protiv njega.

“To sam rekao i to će se dogoditi. Da vam ja kažem, znam ja šta je N1 želeo da čuje – kad ću ja da budem smenjen unutar SNS-a kao predsednik SNS-a, uskoro”, poručio je predsjednik Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...