RADONČIĆ OPLEO PO MINISTRU SIGURNOSTI: "Cikotić je bio dovoljno drzak da moje procjene nazove seksi i fensi pristupom"

"U martu, kada sam to tražio, da smo počeli s deportacijom ilegalnih migranata, mi danas ne bismo imali situaciju kakvu imamo u Unsko-sanskom kantonu", kazao je Radončić.

  • Politika

  • 31. Dec. 2020  31. Dec. 2020

  • 12

Fahrudin Radončić govorio je na novogodišnjoj konferenciji za novinare o teškoj godini koja je iza nas, političkim turbulencijama, optužnicama, aferama koje su uzdrmale bh. društvo, prenosi "Avaz".

– Danas prisustvujemo situaciji da je ekonomska kriza na vrhuncu. Mislim na entitetske vlade i na Vijeće ministara da nisu adekvatne i da se ne brinu o realnom sektoru, zapošljavanja nema i ima previše otkaza. Za razliku od drugih evropskih zemalja, Bosna i Hercegovina nije našla način da adekvatno odgovori krizi. Imamo pravi haos sa migrantskom krizom – kazao je, između ostalog, lider SBB-a Radončić. 

Upozorio je na migrantsku krizu. 

– Moram reći da sam, kada sam podnosio ostavku, dosadašnji način, a on se, nažalost, i nastavio, gdje se nije tretirao kao sigurnosno pitanje i nisu se vukli adekvatni potezi. Hronološki, masovni dolazak ilegalnih migranata počeo je s Vladom u kojoj je bio SDS i nadležni ministar, gospodin Mektić. Nije stvar da ta Vlada nije našla adekvatan odgovor da se kriza sprečava i preventira nego je upravo ta vlada, u kojoj je bila SDA zajedno sa Mektićem, ponavljam i SDS-om, eteblirala nedopustivu praksu da pitanja ilegalnih migracija bude isključivo svedeno na bošnjačku odgovornost. 

U martu, kada sam to tražio, da smo počeli s deportacijom ilegalnih migranata, mi danas ne bismo imali situaciju kakvu imamo u Unsko-sanskom kantonu, ne bismo imali taj ping-pong s tim nesretnim ljudima. I, opet sve se završava na odgovornosti Bošnjaka i bošnjačke politike, što je nedopustivo – naglasio je Radončić.

– Gospodin Cikotić je bio dovoljno drzak da ove moje procjene nazove seksi i fensi pristupom, a danas vidimo šta znači seksi i fensi pristup koji on provodi kada su migranti u pitanju. I, stoga očekujem da hitno Vijeće ministara i on kao ministar sigurnosti i bošnjačka politika, zajedno sa SNSD-om i HDZ-om, mislim i na SDA, se vrati na program zapošljavanja 1.400 graničnih policajaca, nastavka akcije koju sam proveo, da općine ili naše institucije same iznađu dio svojih budžetskih rezervi i ulože novac tamo i da počnemo s legalnim deportacijama kako bismo obeshrabrili dolazak budućih migranata – istaknuo je Radončić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...