NEPREGLEDNA MASA: Pogledajte kako je na spektakularan način dočekana Nova godina u gradu koji nas asocira na koronavirus (FOTO, VIDEO)

U žarištu globalne pandemije koronavirusa, kineskom gradu Wuhanu nije izostala javna proslava Nove godine. Hiljade stanovnika ovog grada na ulicama je dočekalo 2021. godinu.

  • Šareni svijet

  • 31. Dec. 2020  01. Jan. 2021

  • 0

Prije godinu dana u ovom višemilionskom gradu je počela pandemija koja je teško pogodila cijeli svijet. Kineske vlasti su iznimno restriktivnim mjerama u Wuhanu i ostatku države uspjele staviti pandemiju pod kontrolu.

Stanje se u međuvremenu znatno normaliziralo i u ovoj državi se registruje vrlo mali broj zaraženih koronavirusom - bar tako pokazuju zvanični podaci vlasti.

Stanovnici Wuhana koji su odlučili da se pridruže javnom dočeku Nove godine su izjavili da su oprezni, ali da nisu zabrinuti zbog prisustva velikog broja ljudi na ulicama, prenosi agencija Reuters.

Za razliku od Wuhana, u mnogim gradovima Kine i svijeta je izostao javni doček Nove godine.

Foto: Daily Mail

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...