ŠERANIĆ PRIPREMA PLAN: Otkrio je kada se očekuje porast broja zaraženih koronom

Šeranić je naveo da je za kontrolu pandemije ključno postalo to što je počela upotrebe vakcine, što je jedan od prvih alata za kontrolu epidemije i prisustva koronavirusa u nekim narednim godinama, jer je sigurno da virus neće iščeznuti.

  • Društvo

  • 01. Jan. 2021  01. Jan. 2021

  • 0

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić izjavio je da se u drugoj polovini januara i početkom februara očekuje porast broja zaraženih koronavirusom te da će situaciju umnogome odrediti ponašanje građana tokom praznika. Šeranić je u intervjuu za Srnu istaknuo da se već sada priprema plan za aktiviranje većih kapaciteta Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr. Miroslav Zotović" u slučaju da za tim bude potrebe.

On je napomenuo da je generalno zadovoljan načinom na koji je zdravstvo u Republici Srpskoj reagovalo prethodnih deset mjeseci.

- Tu je posebno bitna činjenica da je svakom pacijentu pružena zdravstvena zaštita. Bilo koji pacijent pozitivan na virus korona dobio je adekvatno liječenje u bolnicima ako im je bila potrebna hospitalizacija ili u primarnoj zdravstvenoj zaštiti - naglasio je Šeranić.

Zdravstvo u Republici Srpskoj, tvrdi Šeranić, organizacijski je raslo tokom prošle godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...