"SA DECOM SAMO STROGO": Pisac Duško Kovačević o Vučićevoj rekaciji na vrijeđanje glumaca Seke Sablić i Dragana Bjelogrlića...

"Ono što je za mene najkomičnije u celoj priči je da su se mladi lavovi u Skupštini ustremili na Seku i Bjelu više zbog preporuke svoje odanosti vođi nego zbog reči dvoje vrhunskih umetnika”.

  • Kultura

  • 01. Jan. 2021  01. Jan. 2021

  • 1

Najznačajniji savremeni dramski pisac iz Srbije, scenarista, pozorišni i filmski reditelj, akademik Duško Kovačević, u svom je novogodišnjem intervjuu za beogradski "Blic" govorio o tamošnjoj staroj temi - srpskim podjelama.

Povod i pitanje bili su povezani sa vrijeđanjem glumaca Seke Sablić i Dragana Bjelogrlića u Skupštini Srbije.

“Pre 20 i više godina sam počeo da pišem priče o srpskim podelama. Sabrao sam ih u 20 najkarakterističnijih. Sad je ovih dana narod podeljen na vakcine, kineske, ruske, američke, evropske i još neke koje se tek pronalaze. Nema tog čuda koje nas neće podeliti i animirati da se svađamo i optužujemo za izdaju”, rekao je Kovačević, a onda pažnju posvetio, kako kaže, svojim “hiljadugodišnjim prijateljima”.

“Što se tiče Seke Sablić i Dragana Bjelogrlića, želeo bih reći da su oni moji prijatelji već hiljadu godina, iz prošlog veka i prošlog milenijuma. Njihov umetnički staž zajedno dug je oko 100 godina, i za tih sto godina uradili su toliko toga da im nikakva zlonamerna osuđivanja ne mogu ništa. A ono što je za mene najkomičnije u celoj priči je da su se mladi lavovi u Skupštini ustremili na Seku i Bjelu više zbog preporuke svoje odanosti vođi nego zbog reči dvoje vrhunskih umetnika”.

Objasnio je i o čemu je to prepoznao.

“To se najbolje vidi iz činjenice da je predsednik rekao - dosta tamo, nemoj više da vas čujem da galamite. Ne baš tim rečima, ali suština je to, što se kaže - sa decom samo strogo”, rekao je Kovačević.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...